Komlói önkormányzat: a lakosság támogatja egy börtön építését

Szerző: MTI / ÖBE

Dátum: 2015.03.20.
Komló lakosainak többsége támogatja, hogy az önkormányzat pályázzon egy büntetés-végrehajtási intézet építésére.

Az önkormányzat az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében azt írta, hogy a városban ez ügyben tartott és csütörtökön zárult véleménynyilvánító szavazás eredménye szerint a terv 73 százalékos támogatottságot élvez azok körében, akik voksoltak.

A múlt hét végén 11 ezer, hologramos címkével megjelölt szavazólapot juttattak el a háztartásokba, ebből az emberek határidőig több mint 6 ezret töltöttek ki és dobtak be a város hat pontján kihelyezett, lezárt, lepecsételt gyűjtőurnákba. A projekt mellett mintegy 4400-an, ellene mintegy 1600-an szavaztak.

Az önkormányzat hangsúlyozta, hogy a szavazás nem ügydöntő, a pályázat benyújtásáról a képviselő-testület határoz.

Kiemelték, az építkezés céljára öthektáros, önkormányzati tulajdonú, beépítetlen telket kellene az államnak átadni, ennek a feltételnek Komlón mindössze egyetlen terület, a Mecsekfalu és Körtvélyes közötti domboldal felel meg.

Hozzátették, hogy pályázni március 31-ig lehet, s ha Komló sikeresen szerepel, a félezer elítéltet befogadó, 220-250 embernek munkát adó létesítmény 3-4 éven belül nyílhatna meg a városban.

"Komlónak a jelenlegi gazdasági és foglalkoztatási helyzetben nem szabad kihagynia ezt a lehetőséget, amely több mint kétszáz, hosszú távú, államilag garantált munkahelyet hoz a városba" - idézte Polics Józsefet, a város fideszes polgármesterét az önkormányzat közleménye.

A politikus reményét fejezte ki: ha Komló nyer a pályázaton, az építkezés körüli, még meglévő aggályokat is sikerül eloszlatni, hiszen több tucatnyi hazai településen üzemel büntetés-végrehajtási intézet évtizedek óta, probléma nélkül.  

Címke:   börtönépítés közvélemény szavazás Komló