Anglisztika szakos hallgatók látogatása a börtönben

Szerző: György Vanda Orsolya / uni-eger.hu

Link: http://uni-eger.hu/hu/foiskola/foiskola/hirek-1048/c/anglisztika-szakos-hallgatok-latogatasa-a-bortonben

Dátum: 2015.03.31.
A Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet meglátogatására nyílt lehetősége a másodéves anglisztika BA szakos hallgatóknak március 25-én. A börtön megtekintésére az angol nyelvfejlesztés kurzus „Crime and punishment” (Bűnözés és büntetés) témakör lezárásaként került sor.

A látogatás érdekessége, hogy a vezetés angol nyelven zajlott. Főiskolánk egykori hallgatója, Simon Tamás immár harmadik éve tart előadásokat a diákoknak a börtön mindennapjairól, az itt folytatott munkáról, és az intézmény életéről. Majorosné Kovács Györgyi – az Anglisztika Tanszék adjunktusa - elmondta, a látogatás nem pusztán az angol szakszókincs bővítését segíti elő, hanem egyfajta nevelési célzattal is szolgál.

„Azon kívül, hogy látjuk is, amiről tanulunk, fontos, hogy a hallgatók tisztában legyenek ezekkel a dolgokkal és szembesüljenek olyan élethelyzettel, amelyre egyébként nincs lehetőségük. Nem annyira nyomasztó, és látni sem látunk durva dolgokat, de azért például, amikor bezárul mögöttünk a rácsos ajtó, vagy bepillantunk a cellákba, az elég sokkoló tud lenni" – nyilatkozta a kurzus oktatója.
Habár a részt vétel nem kötelező, az eddigi években mindig nagy érdeklődéssel és magas létszámmal vettek részt a hallgatók az egri BV Intézet látogatásán. Az adjunktus szerint fontos, hogy a diákok a gyakorlatban is alkalmazni tudják az egyébként csak az iskolapadban használt tudásukat.

Címke:   Eger társadalmi kapcsolatok nyilvánosság