Börtönőrökre támadt az agresszív rab: alig tudták megfékezni

Szerző: Heves Megyei Hírlap

Link: http://www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/bortonorokre-tamadt-az-agressziv-rab-alig-tudtak-megfekezni-604230

Dátum: 2015.03.31.
Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy fogvatartottal szemben.

Nem tett eleget a felügyelő személyzet utasításának egy szabadságvesztés büntetését töltő visszaeső elítélt a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, hanem dulakodni kezdett az őrséggel, melynek során kettőjüknek könnyű sérüléseket is okozott - tájékoztatta a heol.hu-t a Heves Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Közölték: az Egri Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az agresszív fogvatartottal szemben, akit korábban az Ózdi Városi Bíróság rablás bűntette miatt ítélt 6 év fegyházra.

A büntetését Egerben töltő férfi 2014. november 7-én délután a zárkájában ismeretlen okból egy tollat vett magához, melyet egy ideig, támadásra készen tartott a kezében, és csak többszöri felszólításra tett le. A zárkából azonban ezt követően, az őrség utasítása ellenére sem volt hajlandó kimenni, sőt elkezdte magáról ledobálni a ruháit, amiért két büntetés-végrehajtási felügyelő megkísérelte elvezetni, de ennek ellenállt. A kialakult dulakodás során a vádlott váratlanul elkiáltotta magát, hogy „ezt kapjátok ki!”, majd egy alkalommal fejen rúgta az egyik felügyelőt, aki ennek következtében az arcán és a fülén sérült meg. Ezt követően a dühöngő férfi a társa segítségére siető másik büntetés-végrehajtási felügyelőt is megrúgta, amivel neki a térdén zúzódásos sérülést okozott.

A fegyveres rendvédelmi szerv állományába tartozó, ezért szolgálatban hivatalos személynek minősülő sértetteket bántalmazó vádlottat az intézet őrsége csak testi kényszerrel tudta végül megfékezni.

Az Egri Járási Ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetést szabjon ki, a feltételes szabadságra bocsájtás kedvezményéből őt zárja ki, továbbá tiltsa el a közügyek gyakorlásától, és kötelezze a bűnügyi költség megfizetésére.

Címke:   Eger rendkívüli esemény támadás erőszak