Készülnek a húsvétra a börtönben is

Szerző: Miskolc TV / Minap.hu

Link: http://minap.hu/cikkek/keszulnek-husvetra-bortonben

Dátum: 2015.04.01.
Sportversennyel, locsolóvers-írással és képeslapfestéssel készülnek húsvétra az elítéltek. A Miskolci Büntetés-végrehajtási Intézet mintegy négyszáz fogvatartottjának szentmisét és kézműves foglalkozásokat szerveznek. Ez az évek során már hagyománnyá vált.

Már húsvét előtt is imádkoznak a fogvatartottak a Miskolci Büntetés-végrehajtási Intézet kápolnájában a lelkész vezetésével. A rácsok mögött négyszázan várják az ünnepet.

– Próbálom felfogni, elfogadni azt, hogy itt vagyok bent, és beletörődni, belenyugodni ebbe a helyzetbe – mondta el Botos László, az egyik előzetesben lévő fiatal. – Próbálom eltölteni az időt, segítek a dekorálásban, folyosót díszítek ilyenkor, mikor jön az ünnep.

Az intézetben már hagyomány, hogy a raboknak nemcsak a hétvégéken, hanem az ünnephez kapcsolódva is szerveznek programokat, és foglalkozásokat.

– Különböző sportolási és kulturális tevékenységekbe vonjuk be a fogvatartottakat – avatott be Csízi Gábor osztályvezető-helyettes a börtönéletbe. – Például lesz húsvéti locsolóvers-írás, húsvéti képeslapfestés, tojáshímzés, kvízjátékműsorok, egyházi illetve más tevékenységek is.


Címke:   Miskolc Húsvét ünnep szabadidő programok