Pécs is pályázik a börtönre

Szerző: K. E. I. / Dunántúli Napló

Link: http://www.bama.hu/baranya/kozelet/pecs-is-palyazik-a-bortonre-607985

Dátum: 2015.04.24.
Korábban fel sem merült a megyeszékhely neve. Most kiderült, hogy szakmai szervezetekkel konzultált a város, és beadta a pályázatot.

Miközben Sellye az utolsó pillanatban döntött a börtön-pályázat benyújtásáról, Komló pedig hetekig készítette elő a projektet, fórumokat és szavazást is tartott, Pécs a legnagyobb titokban jelentkezett. Amint tudomásunkra jutott az információ, érdeklődtünk az önkormányzaton, született-e a terület-felajánlásról testületi döntés, volt-e lakossági felmérés, illetve, pontosan hova tervezik a létesítményt. Arra is rákérdeztünk, mi indokolta, hogy titokban tartsák a pályázatot.

A városvezetés szűkszavú válaszában mindössze annyit közölt, hogy Pécs „szakmai szervezetekkel történő konzultációt követően” valóban nyújtott be pályázatot börtönépítésre, ám egyelőre korainak tartják a további nyilatkozattételt.  A további információk kiadásához néhány hét türelmet kértek, hozzátéve, akkor sajtótájékoztató keretében ismertetik majd a részleteket. Lapunk úgy tudja, lehetséges helyszínként a György telep melletti terület merült fel, de ezt egyelőre senki sem erősítette meg.

Az országban összesen 8 új börtön épül 2017-ben, mindegyik 500 rab fogva tartására lesz alkalmas. A kiíró szerint a létesítmény 250 munkahelyet teremt, ezért nem csoda, hogy 40 település is jelentkezett rá.

Címke:   börtönépítés pályázat önkormányzat Pécs