Börtönt építenének Hevesen, új munkahelyek létesülnének

Szerző: SZ. E. / Heves Megyei Hírlap Online

Link: http://www.heol.hu/heves/kozelet/bortont-epitenenek-hevesen-uj-munkahelyek-letesulnenek-608138

Dátum: 2015.04.26.
A hevesi önkormányzat is pályázik a börtön építésére. A városban úgy saccolják, körülbelül 250 új munkahely jöhetne létre 2018-tól, ha nyernek a Belügyminisztérium pályázatán.

– Mint közismert: már több száz település döntött úgy az országban, hogy jó lehetőséget látnak egy börtön megépítésében – vélekedett Sveiczer Sándor polgármester. – Több testületi ülésen is tárgyaltuk az ügyet, és úgy látjuk, olyan előnyöket kínálna itt Dél-Hevesben – talán a legfontosabb, hogy több száz munkahely létesülne –, ami nagy lökést jelentene a településnek és környékének.

A projekthez előzetesen több mint 4 hektár földet kellett felajánlani az államnak. Hevesen egy Pusztacsászon lévő területet választottak, amely a 31-es főúttól körülbelül 700 méterre található, s előnyként jelölték meg azt, hogy a városban működik az Eötvös József Református Oktatási Központ, ahol olyan rendvédelmi képzés van, ami szeptembertől kiegészül börtönbüntetés-végrehajtási, illetve katasztrófavédelmi fakultással is. Sveiczer Sándor kiemelte: a lakosságnak nem kell aggódnia a közbiztonság miatt, mivel ha a börtön felépül, akkor a rendőrséget is megerősítik.

Címke:   börtönépítés pályázat önkormányzat Heves