Oklevél a fogvatartottaknak

Szerző: Kovács Erika, Fotó: Balogh Ákos / Veszprémi Napló Online

Link: https://veol.hu/veszprem/oklevel-a-fogvatartottaknak-1695845

Dátum: 2015.04.28.
Szobafestő szakmunkás oklevelet vett át ünnepélyes körülmények között 18 fogvatartott a Veszprémi Büntetés-végrehajtási Intézetben, kedden Papakozmász Péter vizsgabizottsági elnöktől.

Németh Éva intézet parancsok kiemelte, két éve kezdődött meg az a program, amelybe Veszprémben 192 személyt vontak be a 272-ből. A program keretében még korábban önismereti tréningen 58-an vettek részt, több jóvátételi programon is dolgoztak, például óvodában, temetőben kerti munkálatoknál, és intézeti újságot is szerkesztettek. Mindezekkel az a cél, hogy segítsék a fogvatartottak szabadulás utáni visszailleszkedését. Az intézetnél a napokban képességfejlesztő tréninget indítanak, majd még az idén ingatlan fenntartó és karbantartó tanfolyamot. Azok a fogvatartottak, akik most kapták meg szobafestő oklevelüket tudásuk birtokában a hazai börtönöknél is dolgozhatnak majd.

Korábban kertépítő tanfolyamot szerveztek nekik, majd számítógép-kezelő tanfolyamot.

A fogvatartottak közül Geda Miklós és Péter Szabolcs a Naplónak elmondták, örülnek a megszerzett képzettségnek, remélik, jó hasznát veszik majd, könnyebben visszailleszkedhetnek vele, és ezentúl nem kell bűnözésre vetemedniük.


Címke:   Veszprém képzés tréning reintegráció