Együttműködési megállapodást írt alá a BVOP és az SZTE ÁJTK

Szerző: SZEGEDma

Link: http://szegedma.hu/hir/szeged/2015/05/egyuttmukodesi-megallapodast-irt-ala-a-bvop-es-az-szte-ajtk.html

Dátum: 2015.05.14.
Tudományos kutatási és oktatási együttműködési megállapodást kötött május 14-én a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karával a Csillagbörtönben.

Csóti András bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka köszöntötte a vendégeket és általános tájékoztatót adott a büntetés-végrehajtás helyzetéről, egyebek mellett elmondta, hogy a következő négy évben 6500 új börtönférőhely létesül az országban, hazánkban utoljára 1870 és 1910 között volt ekkora fejlődés a börtönügyben.

Ezután Hajdú József tanszékvezető egyetemi tanár beszélt az egyetemen folyó oktatásról, kiemelte, hogy a jogi kar és a börtön kapcsolata hosszú évtizedek óta tart. Karsai Krisztina tanszékvezető egyetemi tanár, oktatási rektorhelyettes, Nagy Ferenc egyetemi tanár, Lőrincz József címzetes egyetemi tanár, Németh Zsolt főiskolai tanár rendszeresen végez tudományos kutatásokat a börtönben, és egyetemi hallgatóikkal is megismertetik a benti világot.

A megállapodásban foglaltak szerint a jövőben a jogászok képzésében börtönügyi szakemberek is részt vállalnak, ezzel is közelebb hozva a hallgatókat a börtön világához.

Az együttműködési megállapodást Csóti András bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka és Hajdú József tanszékvezető egyetemi tanár, dékán írta alá a Szegedi Fegyház és Börtön tanácstermében.

Címke:   Szeged együttműködés oktatás egyetem