Rabok takarították az út szélét a raliverseny előtt, Szombathelyen

Szerző: Fotó: Tánczos Mihály, 112 Press / Nyugat.hu

Link: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/rabok_takaritottak_az_ut_szelet_a_raliverseny_elott

Dátum: 2015.05.17.
Jóvátételi munka keretében tíz börtönből kiengedett rab szedte a szemetet. Megmutatjuk hogyan.

Elítéltek is részt vettek a Te Szedd! akcióban Szombathelyen. Tíz rab mehetett ki a börtön falai közül, hogy szemetet szedjen. Az eredetileg tervezett helyszín - egy szemetes vízelvezető árok - helyett a raliverseny felé vezető utat jelölte ki a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka, Tóth Tamás Tibor bv. ezredes, akitől azt is megtudtuk, hogy a vizesárok sem marad sokáig szemetes.

Az elítéltek jóvátételi munkát végeztek, ezért számukra semmilyen juttatás nem jár, bár nekik az is jutalom, hogy egy időre elhagyhatták a börtön magas falait.

Az őrökön kívül Tyson, egy őrkutya is szemmel tartotta a szemétszedőket. A kutya azonnal ugatott, amint a felügyeletére bízott emberek megközelítették a számukra kijelölt terület határát.

A szemétszedés eredménye több zsáknyi hulladék lett, amit a SZOVA szállított el. A nyugat.hu által már bemutatott "legnyilvánosabb wc" továbbra is a helyén maradt, de érdekesség, hogy a közeléből a börtön parancsnoka nemrégiben sírkövet szállíttatott el, amitől nem tudni miért, ott szabadult meg a tulajdonosa.

Videónkban Unger Zsuzsanna utógondozó és Tóth Tamás Tibor börtönparancsnok beszél a szemétszedés apropójáról.


Címke:   Szombathely jóvátételi munka reintegráció