Otthonosan a Kozma utcában

Szerző: Fotó: BFB, bv.gov.hu / 10KerKult.hu

Link: http://www.10kerkult.hu/kobanya-mindennapok/19-buntetesvegrehajtas/7414-otthonosan-a-kozma-utcaban.html

Dátum: 2015.05.20.
Családbarát Munkahely címet nyert el a kőbányai székhelyű Budapesti Fegyház és Börtön.

A Budapesti Fegyház és Börtön egymillió forint összegű támogatást nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára által a „Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására” kiírt pályázaton, és ezzel együtt jogosulttá vált a „Családbarát Munkahely” cím használatára.

Az intézet pályaművében olyan családbarát programok megvalósítását vállalta, melyek elősegítik a munka és a magánélet összeegyeztetését, a családi és a munkahelyi kötelezettségek összehangolását. A családi élet és a munkahelyi feladatok összeegyeztetése az intézetnek is alapvető érdeke, hiszen kiegyensúlyozott munkaerővel jóval hatékonyabban lehet gazdálkodni és értékteremtő munkát végezni, emellett a szervezeti kultúra erősítését is kiemelt célként fogalmazták meg.
Az ünnepélyes díjátadóra – melyen az intézetet elöljáróként Baráth János bv. alezredes intézetparancsnok-helyettes képviselte – 2015. május 15-én, a Nemzetközi Családnapon került sor a Magyar Tudományos Akadémia Felolvasótermében.

Címke:   Budapesti Fegyház és Börtön családbarát munkahely