Börtönben az ügyészek

Szerző: M.Z. / heol.hu

Link: http://www.heol.hu/heves/kozelet/bortonben-az-ugyeszek-612452

Dátum: 2015.05.23.
Öt kelet-magyarországi megye ügyészségi dolgozói találkoztak pénteken Egerben, ugyanis a megyeszékhelyen tartották idén az ügyészségi szakmai- és sportnapot.

A szakemberek idén a büntetés-végrehajtás témaköréről tanácskoztak, s ehhez kapcsolódóan ellátogattak a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe is.
A szakembereknek az idei találkozót a büntetés-végrehajtás témakörében szervezték, részben az idén hatályba lépett új büntetés-végrehajtási törvény rendelkezéseinek áttekintése, részben az ügyészi törvényességi felügyelet gyakorlati tapasztalatainak a megvitatása érdekében.

A Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest és Heves megyéből érkezett, a büntetés-végrehajtási szakterületen eljáró ügyészeknek a börtönlátogatás előtt Juhász Attila bv. ezredes, a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka számolt be röviden az egri intézet munkájáról, s a főbb aktuális kérdésekről. A résztvevőket tájékoztatta a több esztendeje a börtönben sikeresen zajló programokról: ismertette velük a Börtön a városért, a Meseterápia, a Színházterápia, az ártalomcsökkentés és a Tisztán szeretem projektek céljait, eddig elért eredményeit.
Ezt követően a résztvevőknek az Egri Járási Ügyészség közéleti termében tartottak egy kötetlen, tapasztalatot cserélő és szerző, aktuális gyakorlati és elméleti kérdéseket megtárgyaló beszélgetést. Az ügyészek délután csapatsportokban mérhették össze tudásukat Felsőtárkányban.

Címke:   Eger börtönlátogatás ügyészség tájékoztatás