Felújították a fiatalkorúak börtönét Tökölön

Szerző: hvg.hu / MTI

Link: http://hvg.hu/itthon/20131008_Felujitottak_a_fiatalkoruak_bortonet_Toko#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_10_8

Dátum: 2013.10.08.
A fogvatartottak elhelyezésére szolgáló négy épület energetikai felújítása 282 millió forintba került. Az 50 éve alapított intézet vezetése arra számít, hogy további fejlesztésekre is lehetőség nyílik.

Befejeződött a tököli Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézete és kiszolgáló épületeinek energetikai felújítása, amelyre állami és uniós forrásokból 586 millió forintot költöttek - közölte az intézet kedden.

A fogvatartottak elhelyezésére szolgáló négy épület energetikai felújítása 282 millió forintba került. Mind a fűtésre felhasznált energiamennyiség, mind a karbantartásra fordított költség jelentősen csökken azzal, hogy kicserélték a nyílászárókat és korszerűsítették a külső hőszigetelést és a fűtési rendszert.

Ugyancsak állami és uniós forrásokból újították fel az intézet több kiszolgáló épületének energetikai rendszerét, 304 millió forintból. A korszerűsítés a beszélő, a biztonsági és a parancsnoki épület, valamint a gépjárműjavító mellett a fiatalkorúak büntetés-végrehajtási intézetének négy másik épületét is érintette.

Az Új Széchenyi Terv keretében kiírt, az Európai Unió kohéziós alapja által finanszírozott pályázaton elnyert támogatás teljes egészében fedezte a költségeket. A kivitelezést a Tököl BV 2012 konzorcium végezte el.

Az 50 éve alapított intézet vezetése arra számít, hogy további épületek felújítására és energetikai korszerűsítésére is lehetőség nyílik uniós forrásokból - olvasható a közleményben

Címke:   Tököl fiatalkorúak felújítás