Elítélt gyilkosoknak segített szökni a börtönben dolgozó nő

Szerző: Somogyi Dorottya / Vs.hu

Link: http://vs.hu/kozelet/osszes/elitelt-gyilkosoknak-segitett-szokni-a-bortonben-dolgozo-no-0612#!s0

Dátum: 2015.06.12.
Az 51 éves Joyce Mitchell bevallotta a New York állami rendőrségen, hogy hagyta őket telefonálni, és szerszámokat is becsempészett Richard Mattnek és David Sweatnek, akik a múlt hét végén szöktek meg a maximálisan biztonságosnak tartott Clinton fegyintézetből.

A nő, aki a börtön varrodájában dolgozott felügyelőként, még azt is elvállalta, hogy sofőrként segít a szökésben, de végül nem tudott a helyszínre menni.

A nyilvánosságra került jelentések szerint Mitchell után hónapok óta nyomoztak már, miután egy munkatársa bepanaszolta, hogy túl közel került a két elítélt gyilkoshoz. A börtön alkalmazottainak ugyanis tiltott dolog kapcsolatba kerülni az elítéltekkel.

A két szökött rabról azt feltételezik, hogy a börtön közelében bujkálnak. Filmbe illő szökést hajtottak végre: feltehetően valamilyen szerszámmal lyukat fúrtak a cellájuk fémből készült falába, utána pedig a vízvezeték-hálózatban másztak végig, és egy csatornanyílásból bukkantak a felszínre.

Richard Matt életfogytiglani büntetését töltötte, amiért még 1997-ben elrabolta, megkínozta és megcsonkította 75 éves korábbi főnökét, akinek feldarabolt holttestét a folyóban találták meg. A gyilkosság után Matt Mexikóban megölt egy másik embert. Elméletben legkorábban 25 év után kérvényezhetné a szabadulást, míg David Sweatet tényleges életfogytiglanra ítélték, amiért 2002-ben részt vett Kevin Tarsia seriff meggyilkolásában.

Címke:   rendkívüli esemény szökés bűntárs USA