Isten kezében – Szabadon a börtönben

Szerző: Erhardt Ágoston / Duna TV

Link: http://nava.hu/id/2214854/

Dátum: 2015.06.07.
Erhardt Ágoston filmje a váci börtön egyik elítéltjének szabadulásáról és az azt követő napokról nyújt bepillantást dokumentarista stílusban.

A rendezővel készült riport a skoffelza.hu-n olvasható:

„Öt évvel ezelőtt bukkantam rá egy újságcikkben, hogy a váci börtönben nagyon komoly börtönpasztorációs munka folyik a reformátusok részéről. Konkrétan Csuka Tamásné lelkésznő végezte akkor ezt a munkát.  Nagyon sok rabot sikerült megtéríteni a munkájuknak köszönhetően és tényleg hiteles megtérésekről van szó, akik nem estek vissza a későbbiek folyamán. Ezen a forgatáson rábukkantam
Boros Lajosra, aki 22 éves börtönbüntetését töltötte akkor. 15 éves kora óta egyfolytában börtönben vagy javítóintézetben volt. Az ő története az, hogy kapott egy hét éves börtönbüntetést, majd időközben több más cselekményt is önként beismert, mivel időközben már megtért.  Így kapott még 15 évet, és így jön ki a 22 év.  Elhatároztam, hogy a börtönben eltöltött utolsó napjait felvesszük, illetve a szabadulás utáni napokat is rögzítjük. Most május közepén visszamentünk a börtönbe, felvettük az utolsóelőtti napját, hogy lássuk, hogyan várja a szabadulását. Elmondta nekünk, hogy korábban már hatszor szabadult, de ez az első alkalom, amikor nem azon gondolkodik, hogy milyen bűncselekményt fog elkövetni. Ettől válik igazán furcsává a története, hiszen 56 évesen egy teljesen új életet kezd.”


Címke:   Vác vallás reintegráció dokumentumfilm