Mikulás a börtönben

Szerző: Horváth A. Attila / veol.hu

Link: http://veol.hu/hirek/mikulas-a-bortonben-1587130

Dátum: 2013.12.06.
A Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet állományához tartozó dolgozók gyermekeinek szerveztek közös Mikulás-ünnepséget szerdán délután a börtön kultúrtermében.

2008-ban hozta létre az intézet 20 munkatársa a Tartalmas Életért Közhasznú Egyesületet. A cél az volt, hogy segítsék a dolgozók és a környezetükben élők egészséges életmódra nevelését, illetve támogassák a sport-, oktatási-, kulturális és szabadidős tevékenységeket.


– A büntetés-végrehajtási intézetben végzett munka magas pszichikai és fizikai terhelést jelent az itt dolgozók számára, a fogvatartottakkal való foglalkozás teljes odafigyelést igényel. Különös figyelmet kell fordítani a kockázati tényezők minimalizálására, a  lelki terhelésből adódó problémák feldolgozatlansága ugyanis előbb-utóbb az egészségi állapot romlásához vezet. Úgy látjuk, e problémákra az egyesület keretein belül lehet megoldásokat találni – ismertette a hátteret Szita Péter egyesületi elnök.

Az egyesület a megalakulás óta több program szervezésében és megvalósításában részt vett. Ezek közé tartoznak a szellemi és fizikai vetélkedők, labdarúgó tornák, sakkversenyek, csapatépítő tréningek, illetve az ünnepekhez kapcsolódó megemlékezéseken is segítik az intézet munkáját. A szerdai Mikulás-ünnepséget szintén közösen szervezték a bv-intézettel.
 

Az előadáson a Mikuláson és segítőin kívül egy hótündérke (Kovács Olga színésznő) is részt vett; mindannyiukat nagy örömmel fogadták a dolgozók gyermekei.
 

  A Mikulást kísérő hótündér (Kovács Olga színésznő) a kicsikkel Fotó: Pezzetta Umberto


Címke:   Zalaegerszeg ünnepség személyzet