Jóvátétel munkát végeznek a fogvatartottak

Szerző: bv.gov.hu, Fotó: Szombathelyi Országos Bv. Intézet / OrientPress Hírügynökség (OPH)

Link: http://orientpress.hu/145969

Dátum: 2015.07.23.
Június óta, heti rendszerességgel dolgoznak a szombathelyi fogvatartottak a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola tornapályáján, ahol tereprendezési, és tisztítási feladatokat látnak el-tudatta a bv.gov.hu

A szombathelyi börtön és a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola között kiváló együttműködés áll fenn – többek között a bv-s állomány évek óta itt végzi kötelező lőgyakorlatát – de a két szervezet más téren is rendszeresen segíti egymás munkáját.

Ennek keretében hetente egy alkalommal 6-6 fogvatartott az évszaknak, és szezonális feladatoknak megfelelően, a nyári hónapokban tereprendezési feladatokat lát el a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola területén.

Az eddigi munkálatok során sikerült megtisztítani a sportobjektum pályáját, és kitisztítani a lelátó környezetét is.

A vadon nőtt cserjék, fák és gaz kiirtásával tiszta, rendezett környezetet teremtettek a fogvatartottak, amely lehetőséget ad a sportpálya kulturált használatára. Az elvégzett munkával Hollósi Gábor r. ezredes, a szakközépiskola igazgatója is elégedett.

A hónapokon át tartó munkának szemmel látható eredménye, értéke van. Tóth Tamás Tibor bv. ezredes, parancsnok támogatja a rendszeres jóvátételi munkát, hiszen annak jótékony hatása a fogvatartottaknál kézzel fogható, a rendszeres munkavégzés, ezen belül a resztoratív munka mindig jó hatással van az elítéltekre, magatartásukra, fegyelmi helyzetükre.

Az a tudat, hogy jóvátételi munka keretében visszaadhatnak a társadalomnak valamit abból, amit bűncselekményük elkövetésével elvettek, segíti a majdani beilleszkedésüket, és azt, hogy szabadulásukat követően szabálykövető, hasznos tagjai legyenek a társadalomnak.

Címke:   Szombathely jóvátételi munka reintegráció