40 település építene börtönt

Szerző: MTI / hirado.hu

Link: http://www.hirado.hu/2015/07/31/40-telepules-epitene-bortont/

Dátum: 2015.07.31.
Ennyien ajánlottak fel térítésmentesen területet a megadott határidőig - derül ki a belügyminiszternek a jobbikos Apáti István kérdésére adott írásos válaszából.

Negyven település ajánlott fel térítésmentesen területet börtönök építésére a megadott határidő lezárultáig a belügyminiszter írásbeli válasza szerint. Pintér Sándort a januárban közzétett felhívással összefüggésben a jobbikos Apáti István kérdezte. A tárcavezető - parlamenti honlapon közzétett - válasza szerint a börtönök túltelítettségének megszüntetéséhez nyolc 500 fős és egy 1000 férőhelyes új börtön és fegyház fokozatú intézet létesítésére van szükség.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) három kétfős szakmai bizottságot hozott létre, azok végigjárták a felajánlott önkormányzati helyszíneket, egyeztettek a települések polgármestereivel, hivatali vezetőivel, továbbá pontosították a beruházás megvalósíthatóságával kapcsolatos kérdéseket és feltételeket. A szervezet a benyújtott anyagok, helyszínbejárások és a kapott többletinformációk mérlegelésével készíti el a pályázatok elbírálására, rangsorolására vonatkozó javaslatát.

A tervezett, mintegy 5000 új férőhely kialakítása - megfelelő támogatottság esetén - várhatóan 2019 végéig valósulhat meg - írta a belügyminiszter.

Címke:   börtönépítés pályázat önkormányzat miniszter