Tömegverekedés tört ki a rabok között, a drónról ledobott drogcsomagért

Szerző: Mansfield News Journal / Hír24

Link: http://www.hir24.hu/kulfold/2015/08/05/tomegverekedes-tort-ki-a-rabok-kozott-a-dronrol-ledobott-drogcsomagert/

Dátum: 2015.08.05.
A csúcstechnológiás csempészés nem érte el a célját az ohiói börtönben.

A drogokat – egészen pontosan dohányt, marihuánát és heroint – tartalmazó csomagot még az előző héten juttatták be egy távirányítású kvadkopterrel az ohiói Mansfield büntetés-végrehajtási intézménybe, de csak most derültek ki részletek az esetről. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a drónról a börtön egyik udvarára dobták le a csempészárut, amire az ott tartózkodó rabok azonnal rá is vetették magukat.

Az elítéltek között verekedés tört ki a csomagért, amit a dulakodás közben átdobtak a szomszédos udvarra a kerítésen át, ahonnan eltűnt. A drogokat végül egy helyiségbe elrejtve találták meg a börtönőrök, így az nem jutott el ahhoz a rabhoz, akinek szánták.

A beszámolók szerint a verekedést két börtönőr állította meg, gázspray-el vágva rendet az elítéltek között. A két udvaron lévő több mint száz rabot az eset után átkutatták, „klinikai vizsgálatot” is végezve. A verekedésben résztvevő kilenc rabot magánzárkába zárták. A börtön dolgozói közül senki sem sérült meg.

A börtönőrök egyébként egészen addig nem tudtak a drogcsempész drónról, amíg a verekedés miatt végig nem nézték a biztonsági kamerák felvételeit.

Címke:   csempészés drón kábítószer verekedés USA