Együttműködés a szabadságvesztésből szabadultak segítésére

Szerző: Tolna Megyei Kormányhivatal / OrientPress Hírügynökség

Link: http://orientpress.hu/146594

Dátum: 2015.08.07.
Horváth Kálmán, a Tolna Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és Soczó László bv. ezredes, a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka együttműködési megállapodást írt alá 2015. augusztus 6-án a kormányhivatal székházában. Az együttműködés célja a szabadságvesztésből szabadultak társadalmi reintegrációja, a hétköznapi életbe való beilleszkedés elősegítése, önbecsülésük, társadalmi hasznosságuk tudatának erősítése.

Az együttműködési két fontos szakterületet érint. Az egyik a pártfogó felügyelői és a büntetés-végrehajtási pártfogó felügyelői szakterületen felmerülő feladatok szakszerű ellátása, a mindkét szervezetet érintő hatékony munkavégzés. A másik érintett szakterület a közfoglalkoztatás kérdése. A Tolna megye illetékességi területére szabaduló, Tolna megye területén lakóhellyel, tartózkodási hellyel rendelkező személyek közfoglalkoztatási programokról történő tájékoztatása, lehetőség szerint a programba való bevonása, továbbá a szabadságvesztésből szabadultak szakképzés megszerzésére irányuló beiskolázása, munkaerő-piaci elhelyezkedésének segítése.

Horváth Kálmán kormánymegbízott hangsúlyozta, hogy az együttműködés alapvető célja egymás munkájának segítése, ezáltal a szakmai feladatellátás hatékonyságának, eredményességének növelése. Kiemelte, hogy az együttműködési megállapodás biztosítja a hosszú távú partneri kapcsolat fenntartását, melynek keretében a szabadságvesztésből szabadultak gyorsabban és eredményesebben tudnak beilleszkedni a társadalom vérkeringésébe, hatékonyabban vezethetők vissza a munka világába.

Soczó László intézetparancsnok kiemelte a pártfogó felügyelői munka jelentőségét, hiszen a fogvatartottak felkészítése a polgári életre már jóval a szabadulásukat megelőzően megkezdődik, majd hozzátette, hogy a reintegráció, a fogvatartottak visszavezetése a társadalmi életbe alapvető feladat a közbiztonság megerősítése érdekében is.

A Tolna Megyei Kormányhivatal és a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézett között aláírt együttműködési megállapodás a hétköznapokban folyamatos kommunikációt, rendszeres kapcsolattartást, szükség szerint szakmai-módszertani konzultációk megtartását, a feladatellátáshoz szükséges információk rendelkezésre bocsátását, a munkavégzéshez szükséges feltételek biztosítását jelenti.

Címke:   Szekszárd együttműködési megállapodás reintegráció