Kegyelmet kaptak az elítélt cégvezetők

Szerző: KaG, HírTV / Magyar Nemzet Online

Link: http://mno.hu/hirtvkulfold/kegyelmet-kaptak-az-elitelt-cegvezetok-1299863

Dátum: 2015.08.13.
Elítélt dél-koreai cégvezetőknek kegyelmeztek meg, hogy segítsenek felpörgetni a távol-keleti ország gazdaságát. A szöuli kormány a japán megszállás végének 70. évfordulója alkalmából döntött így.

A bíróságra érkezik a dél-koreai SK Group elnöke 2013 januárjában. Az ország harmadik legnagyobb vállalatát vezető Chey Tae-wont 4 év börtönre ítélték sikkasztás miatt, de hamarosan idő előtt szabadulhat, mivel a kormány különleges kegyelemben részesíti. „A dél-koreai kormány 14 üzletembernek adott kegyelmet, köztük az SK Group elnökének. Nem kell a börtönben maradniuk, mivel hatályon kívül helyeztük a büntetésüket” – jelentette ki a dél-koreai igazságügyi miniszter.

A japán megszállás végének 70. évfordulója alkalmából Szöul összesen 6527 elítéltet helyezett szabadlábra. Az üzletemberek elengedését a kormány azzal indokolta, hogy a gazdaságnak szüksége van rájuk. „A bűnbocsánattal az előttünk álló feladatokra készülünk: a gazdaságélénkítésre és a munkahelyteremtésre” – mondta a dél-koreai elnök.

Dél-Koreában nem ez az első alkalom, hogy elítélt üzleti vezetőknek kegyelmeznek meg, korábban például a Samsung és a Hyundai első emberei is bűnbocsánatot kaptak.

Címke:   amnesztia politika kegyelem Dél-Korea