Románia: Börtönlakók gyermekei – egy civil szervezet szemszögéből

Szerző: JIVE

Link: http://www.bagazs.org/projektjeink/felnott-projektek/jive/

Dátum: 2015.08.15.
A Social Alternatives civil szervezet Moldávia régióban dolgozik azzal a céllal, hogy olyan foglalkozásokat szervezzen, amelyekkel javítani lehet a börtönbüntetésüket töltő szülők gyermekeinek életminőségét.

Azok a gyerekek, akiket családjukon keresztül érint a bebörtönzés problémája, speciális pszichoszociális beavatkozásokat igényelnek. A Social Alternatives kutatása szerint ezen gyermekek mentális egészséget leginkább érintő tényező az ismerősök (barátok, közösség, kollégák) előítéleteitől való félelem.

Annak érdekében, hogy javítsa ezeknek a gyerekeknek a helyzetét, a Social Alternatives 2014-ben figyelemfelkeltő kampányt folytatott önkéntesek részvételével. Iskolai felügyelőségekkel, rendőrséggel, helyi szociális szervezetekkel és a lasi és vaslui gyermekvédelmi hatósággal együttműködve ajánlásokat fogalmaztak meg a politikai döntéshozók számára azzal a céllal, hogy könnyítsék a börtönlakók gyermekeinek helyzetét. Ezeket az ajánlásokat elküldik a Igazságszolgáltatási Minisztériumnak, a Belügyminisztériumnak, az Oktatási Minisztériumnak, a büntetés-végrehajtásért felelős állami szervnek, valamint más kulcsfontosságú intézményeknek.

A foglalkozások a “Börtönlakók gyermekei – a civil szervezeti szemszög“ projekten belül valósulnak meg, amelyet részben a Svájci Hozzájárulás finanszíroz.

Címke:   fogvatartottak gyermekei projekt JIVE Románia