Ajándékkal, műsorral készültek a fogvatartottak

Szerző: Arany Gábor / zaol.hu

Link: http://zaol.hu/hirek/ajandekkal-musorral-keszultek-1590434

Dátum: 2013.12.19.
Ajándékkal, műsorral készültek a fogvatartottak. Dr. Veres András szombathelyi megyés püspök mutatott be szentmisét ebben az évbe.

A Zalai Népfőiskolai Egyesület szervezésében idén ötödik alkalommal szervezték meg a karácsony előtti családi napot az egerszegi börtönben.

Fehér Lászlóné, az egyesület titkára elmondta: a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben kilenc éve kezdődött a börtön népfőiskolai programjuk, amelynek talán legfontosabb eleme, hogy erősítsék a kapcsolatot a fogvatartottak és családok között. Ötödik éve rendeznek karácsony előtt rendkívüli látogatást, amire e héten kedden került sor.

Idén a programban aktívan részt vevő tíz elítélt kapott lehetőséget arra, hogy fogadja hozzátartozóit. A rabok a jeles alkalommal a szakköri foglalkozásokon készített ajándékokkal lepték meg családtagjaikat és színjátszói képességüket is megcsillogtatták, mert előadták Lev Tolsztoj népmesei ihletésű történetét, Panov apó karácsonya című írását. Ezenkívül adventi, karácsonyi verseket szavaltak, valamint a négy gyertyáról, a hit, a remény, a szeretet, a béke lángjáról szóló történet adták elő.

– Meghitt pillanatoknak lehettünk részesei, a fogvatartottak is megilletődtek és próbáltak a feladatnak megfelelni – fogalmazott Fehér Lászlóné.

A titkár azt is elárulta, hogy ezt az előadást láthatta csütörtökön délelőtt az intézet összes lakója, mert idén már negyedik alkalommal tartottak karácsonyi ünnepséget és előadást a börtönben. Ezt megelőzően szentmisét mutatott be, dr. Veres András szombathelyi megyéspüspök, aki tavaly a karácsony előtti napokban látogatott el első ízben az intézetbe.


Címke:   Zalaegerszeg ünnep vallás