Börtönőröket is bevetnek a határzárnál

Szerző: BvOP Sajtóosztály / Fotó: Schmidt Andrea / Délmagyarország napilap

Link: http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/bortonoroket_is_bevetnek_a_hatarzarnal/2442463/

Dátum: 2015.08.24.
Gyakorlati tapasztalatokat szereznek cölöpverésből az ideiglenes határzár építésénél a büntetés-végrehajtás dolgozói.

A büntetés-végrehajtás pólójában dolgoznak cölöpverő gépeken emberek az ideiglenes biztonsági határzár építésénél Mórahalomnál.

Korábban arról volt szó, hogy a hazai fegyházak és börtönök az elítéltek kétkezi munkájával vesznek részt az építkezésben: a határzár legtöbb elemét a dunaújvárosi acélszerkezeti kft.-hez közeli pálhalmai fegyintézetben készítik a fogvatartottak, három műszakban.

– A büntetés-végrehajtás az ideiglenes biztonsági határzár építésének megkezdésével egyidejűleg megkezdte a személyi állományból olyanoknak a képzését, akik képesek és alkalmasak lehetnek a cölöpverő gépek kezelésére. Az elméleti és gyakorlati képzés befejeződött, a határzárnál jelenlévő kollégáink jelenleg gyakorlati tapasztalatokat szereznek, hogy később szükség esetén önálló munkavégzéssel is bekapcsolódhassanak az ideiglenes biztonsági határzár építésébe – tájékoztatta lapunkat a BvOP sajtóosztálya.

A gyorstelepítésű drótakadállyal párhuzamosan ugyanis – ahogy megírtuk – megkezdődött mögötte a három méter magas kerítés építése is. Ásotthalom és Mórahalom között négy cölöpöző gép dolgozik az oszlopok elhelyezésén, míg Tiszaszigetnél három gép. Előbbi helyszínen 5-6 kilométer kerítésoszlopot helyeztek már el, utóbbi helyszínen 1,5 kilométert.

Címke:   kerítés határzár személyi állomány kiképzés