Fogvatartottak készítették el a szombathelyi börtön makettjét

Szerző: bv.gov.hu, Fotó: Szombathelyi Országos Bv. Intézet / nyugat.hu

Link: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/szombathelyi_borton_makett_fogvatartottak

Dátum: 2015.08.24.
Remek kézügyességgel, élethűen készültek el az épületek, a rácsozat, a fák, de még a járművek, így a rabszállító autók is.

A szombathelyi börtön pontos, méretarányos makettjét képzőművészeti szakkör keretében készítették el a fogvatartottak. Ábrázolva vannak az épületek, a terek, a növényzet és még a rabszállító autók is.

A makett a szombathelyi bv. intézet parancsnoki épületének aulájában látható egy üveg terepasztalon. Az alkotás kiválóan alkalmas a 13,5 hektár nagyságú intézeti terület előzetes bemutatására, egy érkező vendég vagy látogató csoport számára, hiszen a tényleges bejárás akár több órát is igénybe vehet, és így a terület előzetesen átláthatóbb.

A bv. intézetek számára nagyon fontos feladat a fogvatartottak munkáltatása és oktatása mellett a szabadidejük hasznos eltöltésének a kialakítása is. Ennek jó példája ez a több héten át tartó, kiváló szabadidős elfoglaltságot adó feladat, amellyel szívesen kötötték le magukat az elítéltek, és eredménye is kézzel fogható.

A hasznos elfoglaltság mindig lelkesíti a fogvatartottakat, szemmel látható eredménye pedig újabb és újabb sikerek elérésére sarkallja őket. Az alkotással és annak eredményével fontosnak érzik magukat, új technikákat sajátítanak el, és beilleszkedésüket is megkönnyíti a majdani szabaduláskor.

Címke:   Szombathely szabadidő börtönmakett