Hollywoodi sztár a rácsok mögött

Szerző: Fotó: Dwyane Johnson / Instagram / ma.hu

Link: http://www.ma.hu/kulfold/258596/Hollywoodi_sztar_a_racsok_mogott

Dátum: 2015.08.24.
Örökre megváltoztatta a bebörtönzöttek életét Dwayne "The Rock" Johnson. Fél évet töltött börtönben a Szikla.

A pankrátorból lett színész fél éven át minden nap jelen volt egy Miami államban található börtön kiképzőtáborában, ahol a fiatalkorú elítélteket próbálta helyes útra terelni.

A saját bevallása szerint patyolat tisztának nem nevezhető múltú Johnson számára nem volt újdonság a helyzet, hiszen egyik filmjében hasonló módon próbálja jó útra téríteni egy javítóintézet lakóit, de itt élesben ment a dolog.

Amikor ezek a fiatalok megkapták öt évtől akár életfogytig tartó börtönbüntetésüket, mindannyian vállalták bíró előtt, hogy részt vesznek a börtön kiképzésén, ami után jobb emberként térhetnek vissza a társadalomba. Johnson az első éjjelen elmondta az ifjú bűnelkövetőknek, hogy számukra elképzelhetetlen módon és mértékben meg fogja törni őket, de a végén mégis emelt fővel távozhatnak. És így is történt.

Ami a legmegdöbbentőbb az egészben, hogy az eddig a programban résztvevők mindössze nyolc százaléka lett visszaeső, míg a hagyományos börtönbüntetés esetében ez a szám eléri a 70%-ot.

Instagramjára feltöltött posztja szerint a szamoai nemesi címmel büszkélkedhető Szikla kimondottan elégedett a kiképzőtábor rendszerével, és az eredményekkel. Reméli, hatással lehet az amerikai büntetés-végrehajtási rendszerre, ami finoman szólva is hagy kívánnivalót maga mögött.


Címke:   példakép híresség szabadidő reintegráció USA