Anya börtönben: cél a visszailleszkedés

Szerző: M.Z. / Heves Megyei Hírlap

Link: http://www.heol.hu/heves/kozelet/anya-bortonben-cel-a-visszailleszkedes-626659

Dátum: 2015.08.27.
A börtönökben lévő női fogvatartottakra és a családjukat érintő problémákra szeretnék felhívni a társadalom figyelmét.

Kapcsolati napot tartottak az egri börtönben nemrég az Add a Kezed Közhasznú Egyesülettel közösen a Családi kapcsolatok újjáépítésének segítése című közös pályázati programhoz kapcsolódóan – tájékoztatott Juhász Attila bv. ezredes, a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka. Közölte: a bv-intézet és az egyesület a magyarországi börtönökben lévő női fogvatartottakra és a családjukat érintő problémákra szeretnék felhívni a társadalom figyelmét.

Az intézet célja, hogy a büntetésüket töltő 15 édesanyával és családjaikkal együtt egy komplex, a gyakorlatban jól alkalmazható megoldást, módszertant fejlesszenek ki a családba és a társadalomba történő visszailleszkedésre. A program egyik fontos eleme a nemrégiben megrendezett kapcsolati nap. A program lényege, hogy a résztvevők közös megoldást találjanak a problémákra, így csökkentsék az anya kirekesztettségét.

A legfőbb cél pedig, hogy az édesanya és a családja megfelelő felkészítést kapjon a sikeres szabaduláshoz és az anya családba történő visszailleszkedéséhez. A rendhagyó közös beszélgetésen a családon kívül jelen voltak az intézet és az egyesület munkatársai is.

Címke:   Eger kapcsolati nap női fogvatartottak társadalom