Szent Adorján kései utódai ünnepeltek

Szerző: Nagy Márta, Fotó: Sopronkőhidai Fegyház és Börtön / kisalfold.hu

Link: http://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/szent_adorjan_kesei_utodai_unnepeltek/2445427/

Dátum: 2015.09.15.
A Sopronkőhidai Fegyház és Börtön idén nagyszabású Adorján-napi ünnepséget szervezett.

Az állománygyűlésen huszonöt munkatársuk vehetett át jutalmat, ketten pedig az országos parancsnokság elismerését kapták.

Szeptember 8-án a büntetés-végrehajtás ünnepelt. Ezen a napon emlékeztek országszerte Szent Adorjánra, a büntetés-végrehajtás védőszentjére, akinek neve napján tartják az intézményekben a szakmai napokat és a közösségi rendezvényeket. A Sopronkőhidai Fegyház és Börtön már huszadik alkalommal emlékezett Adorjánra, a jubileum alkalmából nagyszabású ünnepséget tartottak, amelyen nemcsak dolgozóikat, hanem azok családtagjait is vendégül látták. Az időjárás nem ígért sok jót, ezért a Vas-Villa’ épületébe és udvarára „költöztették" a programokat. Az egyik legnépszerűbb ezek közül a hozzátartozók börtönlátogatása volt.

Feleségek, férjek, utódok és szülők léphettek be a máskor számukra is oly zárt épületbe, s megnézhették, hol, milyen körülmények között, mit is dolgozik a büntetés-végrehajtásban szerettük.

A Vas-Villa’ épületében és udvarán a nap során mindenki megtalálhatta a neki tetsző programokat, hiszen minden korosztályra gondoltak a szervezők. Volt főzőverseny, mazsorett-, show-tánc-, néptánc-, akrobatikus rock and roll, zumba-, krav maga- és hastáncbemutató. Az intézet szolgálatikutya-vezetői is megmutatták tudásukat. A Civitas Pinceszínház tagjai kabaréjelenettel csaltak mosolyt a jelenlévők arcára. A gyerekek ugrálóvárnak, játszóháznak, kreatív foglalkozásnak, versenyeknek örülhettek.

A hangulatos nap végén jókedvűen mehettek haza kicsik és nagyok, akik ezután talán másképpen gondolnak az édesapákra, édesanyákra, férjekre, feleségekre, barátokra és barátnőkre, amikor reggelente dolgozni indulnak, hogy ezt a szép, de nehéz és felelősségteljes hivatást végezzék.

Címke:   Sopronkőhida Szent Adorján személyi állomány