Nincs probléma a migránsokkal a börtönben

Szerző: Bakos Ágnes / Vas Népe Online

Link: http://vaol.hu/szombathely/nincs-problema-a-migransokkal-a-bortonben-1729414

Dátum: 2015.09.29.
Nincs probléma a szombathelyi börtönben az idegenrendészeti őrizetben itt lévő illegális migránsokkal – szögezte le Szalai Tímea bv. ezredes, a BvOP Kommunikációs Főosztály főosztályvezetője.

Nem rázzák a rabok a rácsot, akinek kell cigaretta, az megkapja – sorolta a főosztályvezető.

Cikkünkre megismételte, amit dr. Kövér Anita jogtanácsos, a Szombathelyi Büntetés-végrehajtási Intézet sajtóreferense is közölt:

„Az idegenrendészeti őrizet szabályai szerint vannak Szombathelyen a menekültek.”

Szeptember 25-ével jelölték ki őrzött szálláshelynek a szombathelyi börtön egy részét, illegális migránsoknak. Azokat a harmadik országból érkezett személyeket helyezik ide, akik idegenrendészeti őrizet hatálya alá kerülnek.

A Szombathelyi Büntetés-végrehajtási Intézet sajtóreferensének tájékoztatása szerint jelenleg közel 80 fő áll idegenrendészeti őrizet hatálya alatt, a létszám bővüléséről egyelőre nincs tudomásuk.

A Vas Népe korábban úgy értesült, hogy követelőztek, ülősztrájkot tartottak az idegenrendészeti őrizetben itt lévő migránsok, azért, mert konzult követeltek, aki eljár az érdekükben Magyarországon. Arról is szólt az értesülés, hogy a napokban még 80 migránst hoznak Szombathelyre.

Nincs, nem volt rendbontás, a migránsok befogadása nem okozott problémát Szombathelyen - közölte Szalai Tímea bv. ezredes, a BvOP Kommunikációs Főosztály főosztályvezetője.

Címke:   Szombathely idegenrendészeti őrizet fogvatartás