Elismerés az egri börtönnek

Szerző: Fotó: Apró Andrea / Heves Megyei Hírlap Online

Link: http://www.heol.hu/heves/kozelet/elismeres-az-egri-bortonnek-633175

Dátum: 2015.10.09.
„Példaértékű CSR gyakorlat 2015” elismerésben részesült a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet.

Az MPRSZ CSR Best Practice idei pályázatán a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet is bemutatta programjait, amelyekkel elnyerte a kilenc rangos díj egyikét, a "Példaértékű CSR gyakorlat" elismerést.

A Magyar Public Relations Szövetség 2007-ben hirdette meg első alkalommal a vállalati felelősségvállalás hazai példaértékű gyakorlatait bemutató CSR Best Practice pályázatot.

A CSR Best Practice pályázat kiváló lehetőséget ad minden olyan vállalat és szervezet részére, amely esetében a felelősségvállalás a vállalatirányítás részét képezően folyamatosan megvalósul az alaptevékenységben, és érzékelhető az érintettekkel folytatott napi kapcsolatokban.

Az MPRSZ „CSR Best Practice” pályázatára érkezett munkákat elbíráló zsűritagok adták át azokat az elismerő okleveleket, melyeket 2015-ben kilenc felelősen működő pályázó vállalat és szervezet érdemelt ki. Az öttagú szakmai zsűri – Demcsák Mária (Piac&Profit, főszerkesztő), Dr. Győri Zsuzsanna (KÖVET Egyesület, CSR szakértő), Horváth Áron (CSR szakértő), Krahulecz Erzsébet (Ernest&Young, regionális szabályozási közpolitikai igazgató), Mayer Zsolt (MPRSZ alelnök, CSR tagozati vezető, kommunikációs tanácsadó) – minden pályázatnál kiemelten figyelte, hogy az mennyire tükrözi a vállalat felelős gondolkodását és mennyire épül be annak alaptevékenységébe.

A pályázatok között a pénzintézetek domináltak, de idén megjelentek non-profit szervezetek pályamunkái is, melyek elsősorban az emberi, társadalmi értékekre koncentráltak.

A zsűri érdeklődéssel olvasta a pályázatoktól igen eltérő témájú Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet „Börtön a városért” című program leírását, melynek célja, hogy a fogvatartottak társadalmi visszailleszkedését elősegítse.

A Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet két pályázattal indult a meghirdetett CSR Best Practise versenyen, amelyek a megrendezett díjátadó gálán a „Példaértékű CSR gyakorlat 2015” elismerésben részesültek.

 „Az ilyen különleges kezdeményezések is tovább erősítik és visszaigazolják számunkra a díj alapítási szándékait” – emelte ki a zsűri értékelését összefoglalva Mayer Zsolt, a zsűri elnöke.

Címke:   Eger elismerés díj társadalmi megítélés