A muszlimok be(v)ették az amerikai börtönöket

Szerző: The Washington Post, Fotó: Scott Suchman / Magyar Idők

Link: http://magyaridok.hu/kulfold/a-muszlimok-bevettek-az-amerikai-bortonoket-51539/

Dátum: 2015.10.13.
Az Obama-kormány úgy döntött, hogy mindenfajta sertéshústerméket megtilt az amerikai szövetségi börtönökben.

“Végül a kormány úgy döntött, hogy kitiltja a sertéshúst az összes szövetségi börtönből” – címmel jelent meg a The Washington Post cikke. Az írás szerint az Obama-kormány egy felmérésre hivatkozik, melyben állításuk szerint az szerepel, hogy a börtönlakók “Egyszerűen nem szeretik a sertéshús ízét”. A sertéshús tenyésztők felzúdultak, mert ők semmilyen olyan kimutatást nem olvastak, amely ezt a döntést alátámasztaná, hiszen a sertéshúst nem fogyasztó zsidó és iszlám hitű börtönlakók eddig is kóser, illetve a halal szabályai szerint készített ételt kaptak.

Azt, hogy igazából ez a döntés mégiscsak a muszlimoknak tett gesztus, alátámaszthatja, hogy a legnagyobb amerikai iszlám szervezet a Council on American-Islamic Relations (Amerikai Iszlám Kapcsolatok Tanácsa) képviselője, bár üdvözölte a döntést, reméli, hogy ez nem azt jelenti, hogy ennyivel emelkedett a muszlimok száma a börtönökben. De figyelmeztetett is, hogy a döntés iszlámgyűlöletet válthat ki.

Az Obama-adminisztráció muszlim elfogultságát mutatja az az eset is, mely a közelmúltban történt, amikor az amerikai hatóságok őrizetbe vettek egy 14 éves muzulmán fiút, akinek saját gyártású óráját bomba készítésre alkalmasnak találták a rendőrök. A fiú állítása szerint csak egy óra volt. A “meghurcolt” fiatalt Obama elnök is fogadta.

Azt sokan elfelejtik, hogy a 2011. szeptember 11-i terrortámadás óta az amerikai iskolákban is megváltozott a biztonsági protokoll, így gyanús (bombakészítésére alkalmas) szerkezeteket, alkatrészeket nem lehet bevinni az oktatási intézményekbe. Közben az is kiderült, hogy a muzulmán fiú apja olyan muszlim közösség aktivistája, amely kifejezetten a provokációra épít, így remélvén kikényszeríteni a többségi társadalomból az iszlám hívők elfogadását. Ennek a provokációnak felült az Egyesült Államok vezetése, hiszen a Fehér Házban fogadták a fiút.

Korábban a Magyar Idők is beszámolt arról, hogy talán ezek a döntések is lehettek az okai, hogy a The Washington Times jobboldali, konzervatív napilap véleménycikkében úgy fogalmaz: “Obama muzulmán szívű és kommunista.”

“Különben miért akarná az adminisztrációt muzulmánokkal feltölteni, illetve miért hagyja szó nélkül, hogy keresztények ezreit mészárolják le szerte a világban?” – olvasható a jobboldali napilap cikkében.

Címke:   élelmezés sertéshús vélemények USA politika