Dekoltázsa ellenére 600 férfirab közé zárják

Szerző: Daily Mail / Bors Online

Link: http://www.borsonline.hu/20151027_brutalis_dekoltazsa_ellenere_600_ferfirab_koze_zarjak_fotok

Dátum: 2015.10.27.
Retteg az előtte álló büntetéstől egy elítélt, ugyanis összesen 613 férfival zárják majd egy börtönbe - noha hosszú évek óta nőként éli az életét.

A 26 éves Tara Hudsont egy decemberi kocsmai verekedés miatt ítélték el egy bő hónappal ezelőtt. Elismerte tettét, ám arra számított felfüggesztettel megússza - legrosszabb esetben pedig el kell töltenie egy rövidebb időt az angliai Bath női börtönében. Arra azonban a legrosszabb rémálmában sem gondolt, hogy több, mint 600 férfival zárják össze.

Az interneten Tia Star néven is ismert Tara ugyanis transznemű. Nőként élte le az eddigi egész felnőtt életét, valamint számos operáción és hormonkezelésen esett át, hogy az lehessen, aki szeretne lenni. Noha az orvosok is megállapították, hogy most már hivatalosan nő, az útlevelében még férfiként szerepel - így férfiként, férfiak közt kell letöltenie büntetését is. Tara édesanyja, Jackie Brooklyn retteg, hogy gyermekének baja esik, ami, lássuk be, valós veszély: Hudsont nézve ugyanis nem sokan tudnák megmondani, hogy anno Aaronként anyakönyvezték, és eredetileg férfi volt.

Tara Hudsonnak egyébként abban a HMP Bristol börtönben kell letöltenie büntetését, ahol egy múlt őszi jelentés szerint jóval magasabb az erőszakos incidensek száma, mint más, hasonló fegyintézetekben. Anyja ezért minden követ megmozgat, hogy lányát (mert ő így tekint Tarára) áthelyezzék - számolt be az esetről a Daily Mail.

Címke:   nemiség transznemű elkülönítés Anglia