A szombathelyi börtön fogvatartottja festette ki a szombathelyi gyermekügyelet várótermét

Szerző: Vadas Krisztina, Fotó: Unger Tamás / Vas Népe Online

Link: http://vaol.hu/szombathely/a-szombathelyi-borton-fogvatartottja-festette-ki-a-szombathelyi-gyermekugyelet-varotermet-1738950

Dátum: 2015.11.16.
A Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet együttműködésével már nem fehér falak, hanem színes festmények fogadják azokat a gyermekeket és szüleiket, akik ide érkeznek.

Az ötlet a büntetés-végrehajtási Intézet egyik dolgozójától jött, aki néhány hónapja az ügyeleten járt gyermekével. Azt tapasztalta, hogy a falak koszosak, és a berendezés is elég szegényes. Ennek nyomán indult el az együttműködés, amiben a börtön vállalta a gyermekváró kifestését, színesítését. Ebben Angelico atya, a börtön lelkésze is aktívan közreműködött, mert az ő grafikái nyomán készültek az ábrák a falakra. Magát a munkát az egyik fogvatartott végezte el.

Az eredmény minden kisgyermek és szülő számára is szívet melengető: a színes falak és az ábrasorozat lefoglalja valamelyest a gyermekeket a várakozás ideje alatt. A rajzok egyébként elsősegélynyújtási alapismereteket jelenítenek meg, így azt a célt is szolgálják, hogy a gyermekek mielőbb megismerjék a segítésnyújtás alapjait.

A közös munka azonban ezzel még nem ért véget, már tervezik a mentőállomás és az orvosi ügyelet kerítésének újrafestését is.

Az eseményen részt vett dr. Lórántfy Mária, az Országos Mentőszolgálat nyugat-dunántúli regionális Igazgatója, Tóth Tamás Tibor dandártábornok, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet igazgatója, valamint dr. Stift Zoltán, Angelico atya börtönlelkész is.


Címke:   Szombathely jóvátétel munkáltatás együttműködés