Együttműködést kötött a katasztrófavédelem és a büntetés-végrehajtás

Szerző: MTI / hirado.hu

Link: http://www.hirado.hu/2015/11/18/egyuttmukodest-kotott-a-katasztrofavedelem-es-a-buntetes-vegrehajtas

Dátum: 2015.11.18.
A megállapodás célja, hogy a szervezetek jobban megismerjék egymás alaptevékenységét, és rendkívüli helyzetekben képesek legyenek a hatékony együttműködésre.

Együttműködési megállapodást kötött az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága - tájékoztatta az OKF helyettes szóvivője szerdán az MTI-t.

A megállapodás célja, hogy a szervezetek jobban megismerjék egymás alaptevékenységét, és rendkívüli helyzetekben képesek legyenek a hatékony együttműködésre. Ennek érdekében közös tűzoltási, műszaki mentési, veszélyhelyzeti kommunikációs gyakorlatokat, valamint bemutatókat tartanak, illetve folyamatos információcserét működtetnek - közölte Mukics Dániel.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a többi között vállalta, hogy részt vesz a természeti és civilizációs katasztrófák következményeire való felkészülésben, a védekezésben és a kárelhárításban, lehetővé teszi a katasztrófavédelem számára a büntetés-végrehajtás egyes objektumainak igénybevételét, az ottani munkavégzést.

Címke:   együttműködés katasztróvadélem megállapodás