Virágzik az online börtönbiznisz Oroszországban

Szerző: internet Retailer / Marketinginfo.hu

Link: http://www.marketinginfo.hu/hirek/article.php?id=39202

Dátum: 2015.11.20.
Az orosz börtönök lakóinak jól jön az e-kereskedelem megerősödése, pedig ők maguk nem is vásárolhatnak az interneten.

Az orosz börtönökben más lett az élet, mint a gulágok idején, de a bent lakók most sem érzik modernnek az életüket - olvasható az internet RETAILER-en. A 644 ezer elítéltnek korábban mindent az ismerőseikkel kellett megvetetniük a börtönök szovjet-jellegű üzleteiben, a levelek kiküldésére, vagy megkapására pedig nem egyszer hetekig kellett várniuk.

Ezen próbált segíteni a börtönöket működtető Szövetségi Büntető Szolgálat, amely online szolgáltatókkal kezdett együtt dolgozni, hogy a rabok könnyebben érintkezzenek a kinti világgal. A rabok ugyan nem netezhetnek, de a rokonaik és a barátaik emailezhetnek és online vásárolhatnak a nevükben.

A legnagyobb börtön webáruházat, az FSIN-Zakazt az orosz internet egyik úttörője, Konsztantin Anciferov vezeti. Január és augusztus között 69 ezer terméket vettek a felületen. A legnépszerűbb áruk az ásványvíz, a Pepsi, a Lipton jegestea, a Mars és a Twix csokoládé, valamint a golyós dezodorok voltak. A könyvek közül pedig természetesen az orosz bűnügyi törvénykönyvből kelt el a legtöbb.

Szintén Anciferové az FSIN-Prismo, ami a rabok leveleit digitalizálja, valamint a nekik jövő emaileket nyomtatja ki. Tavaly 320 ezer levelet közvetítettek.

Címke:   internet e-mail kapcsolattartás Oroszország