A börtönben is trombitálhat Lagzi Lajcsi

Szerző: Blikk

Link: http://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/a-bortonben-is-trombitalhat-lagzi-lajcsi/b1h5dx4

Dátum: 2015.11.20.
Apró öröm érte a börtönben Galambos Lajost (54). A mulatósklasszisnak ugyan az utolsó reménye is füstbe ment, hogy családjával töltse az idei karácsonyt, azonban rabtársainak ünnepi hangulatot varázsolhat a rács mögé trombitájával, amit a törvénynek köszönhetően hamarosan megkaphat.

– Jogszabály határozza meg az elítélteknél tartható tárgyakat. Ezek között parancsnoki engedéllyel lehet hangszer is, akár trombita, furulya, fuvola, gitár vagy hegedű. Utób­biak a legnépszerűbb hangszerek a fegyintézetekben. Minden esetben egyedileg vizsgálják meg az erre vonatkozó kérelmet, és ha úgy látják, hogy a hangszer használata az intézetbe való beilleszkedést, illetve a társadalomba való visszatérést segíti, akkor természetesen lehet engedélyezni. Sőt egy alapos biztonsági ellenőrzés után akár saját hangszerét is megkaphatja az elítélt. A különböző szabadidős programokon és kulturális rendezvényeken való részvételre szintén van lehetőség. Ez azt jelenti, hogy a fogvatartott nem feltétlen arra kapja az engedélyt, hogy a zárkájában használja hangszerét, azonban a börtön kultúrtermében gyakorolhat – tudtuk meg az általános szabályokat a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága sajtófőnökétől.

Úgy tudjuk, Lajcsi még nem adta be a kérelmét, de ügyvédje szerint már készül rá, és ha beviszik végre az imádott trombitáját, az a régi életére emlékeztetheti majd, vagyis lelkileg is sokat jelenthet számára, ha hosszú hónapok után végre újra belefújhat.

Azért is fontos ez, mert a művész egyre kevesebb dologgal kötődhet a szabad világhoz, és ez legalább január 24-ig így lesz, eddig tart ugyanis előzetes letartóztatásának meghosszabbítása. Így pedig akarva-akaratlanul kénytelen beilleszkedni a börtön zárt közösségébe, s új barátokra szert tenni.

Mint ismert, Lagzi Lajcsit áram-, víz- és gázlopással és vesztegetéssel gyanúsítják. Az ügyben felesége, Boglárka is érintett, ő azonban szabadlábon védekezhet.

Címke:   fogvatartás híresség érdeklődés szabadidő