Szappanból és vécépapírból készült "pisztollyal" akart megszökni két rab

Szerző: complex.com / MIA_MI / offline.hu

Link: https://offline.hu/kikapcs/2015/11/szappanbol-es-vecepapirbol-keszult-pisztollyal-akart-megszokni-ket-rab

Dátum: 2015.11.23.
Két louisianai rab, Troy Benner és Treiston Pierron úgy döntöttek, eleget voltak rács mögött, és egy ideje szökésüket tervezgették. Azt nem tudjuk, a két férfi mikor lett gyanús a helyi börtön őreinek, de az biztos, hogy nemrég spontán ellenőrzésre zörgettek be a cellájukba, ahol rövid idő alatt találtak is valamit: egy "pisztolyt", amit a két elítélt a szökéskor akart bevetni.

De persze csak akkor értek volna el vele bármit, ha gyorsan és fenyegetően hadonásztak volna vele, mivel első pillantásra is jól látszik, hogy a fegyver nem igazi. De amikor a rendőrök rájöttek, hogy miből készült - szappanból, vécépapírból és más olyan anyagokból, amikhez sikerült az elítélteknek hozzáférni - ők is megdöbbentek, hogy milyen ügyes és leleményes volt a két szökni akaró rab. Persze nem úszták meg egy kis dorgálással: az akció agyának tartott Benner óvadékát 400 ezer dollárra, Pierronét pedig 300 ezerre emelték.

Bennert júliusban tartóztatták le fegyveres rablásért, Pierron pedig augusztus óta van rács mögött - őt gyújtogatással vádolják. Azt nem tudni, hogy az őrök közül valaki összejátszott-e velük, de az tény, hogy egy bilincskulcs is előkerült a cellájukban tartott ellenőrzés során - a páros mindkét tagja azt állította, ezt egy őr ejtette el, teljesen véletlenül... ez pedig a fegyver, amit emlegettünk.


Címke:   tiltott tárgy szökési terv megtévesztés USA