Tűzoltók „szállták meg” a börtönt

Szerző: hiros.hu

Link: http://hiros.hu/kecskemet/hirek/tuzoltok-%E2%80%9Eszalltak%E2%80%9D-meg-a-bortont

Dátum: 2015.11.24.
Négy szerkocsival vonultak a Mátyási utcai börtönhöz a kecskeméti tűzoltók kedden. Szerencsére nem ütött ki tűz, csak gyakorlatot tartottak a lánglovagok.

A tűzoltóságok rendszeresen tartanak gyakorlatokat különböző helyszíneken - a jelentősebb közintézményekben, üzemekben - a hatékony beavatkozás és az esetleges tűzesetek gyors és szakszerű felszámolása érdekében. Ezek a gyakorlatok - a tűzoltók folyamatos, tervszerű felkészítésébe illeszkedve - jól szolgálják az állomány felkészültségének ellenőrzésén túl a létesítmények tűzbiztonságát.

A feltételezés szerint a börtön tetőterében tűz ütött ki. Egy ott dolgozó megkezdte a tűz oltását, de rosszul lett, őt is ki kellett menteniük a helyszínre tűzoltóknak. A gyakorlatban a szokásos metódust alkalmazták. Kiérkezéskor a tűzoltás vezetője felvette a kapcsolatot a börtönért felelős ügyeletes személlyel, akitől pontos információkat kapott a tűz keletkezésének helyéről, a kimentett személyek és a sérültek számáról. Az egységek védősugár fedezete mellett behatoltak az épületbe, a tűzoltás-vezető megkezdte a felderítést és mentési csoportot alakított az eltűnt személyek felkutatására és kimentésére. A felderítés során kiderült, hogy az épület többi részére nem terjedt át a tűz.

Kovács Andreától, a Bács-Kiskun megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elítélteket nem érintette a gyakorlat.

Címke:   Kecskemét együttműködés gyakorlat tűzoltók