Sikk lesz börtönben lakni Angliában

Szerző: ripost.hu

Link: http://ripost.hu/cikk-sikk-lesz-bortonben-lakni-angliaban

Dátum: 2015.12.02.
Csak a módosabb angolok engedhetik meg maguknak, hogy beköltözzenek az egykori börtönök helyén kialakított új lakásokba. A readingi "fegyházlakóparkba" máris többszörös a túljelentkezés, feltehetően azért, mert ott annak idején olyan híresség raboskodott, mint a homoszexualitása miatt elítélt író, Oscar Wilde.

Több brit lap mellett a BBC  is beszámolt arról, hogy lakásokká alakítanak át kilenc 19. századi börtönt. Az indoklás szerint azért, mert fenntartásuk drága, míg az újonnan épített fegyházakban sokkal olcsóbb fogva tartani az elítélteket.  Ráadásul a szóban forgó épületek a városok központi helyén állnak, és az ezekben kialakított lakásokat könnyű lesz jó pénzért eladni.

„Börtöneinek jelentős része viktoriánus kori relikvia és városaink kedvező fekvésű ingatlanjai közé tartozik"– mondta George Osborne brit pénzügyminiszter.

Nagy-Britannia lakáshiánnyal küzd, és a kormányra óriási nyomás nehezedik, hogy új otthonokat építsenek. Az biztos, hogy a „börtönből lakásokat projekt” jól jön majd az építési vállalkozóknak, mert nagyjából tízezer rab számára új fegyintézeteket is kell építeni…

Címke:   funkcióváltás lakhatás utóhasznosítás Anglia