Pártfogói konferenciát tartottak Gyulán

Szerző: Szabó Eszter / Gyulai Hírlap / Csaba Tv

Link: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:NETg1II0p-cJ:www.gyulaihirlap.hu/108201-partfogo-konferenciat-rendezett-a-bekes-megyei-bun+&cd=2&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

Dátum: 2015.12.09.
A Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet rendezvényére az egész ország területéről érkeztek szakemberek.

Országos pártfogói konferenciát rendezett a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet december 8–9-én az Elizabeth Hotel konferenciatermében. A rendezvényen elsősorban a 2015. január 1-jétől hatályba lépő büntetés-végrehajtási pártfogói feladatokkal kapcsolatos tapasztalatokról volt szó.

A meghívottak elsősorban az ország büntetés-végrehajtási intézeteiben dolgozó pártfogói állomány köreiből kerültek ki. Emellett a rendezvényen a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, a Békés Megyei Kormányhivatal és a Békés Megyei Főügyészség is képviseltette magát.

Az eseményen a jelenleg reintegrációs őrizetben lévők és büntetés-végrehajtási pártfogás alatt álló személyek is előadást tartottak, és a gyulai intézet színjátszó köre is bemutatkozott a részvevőknek.

A konferencia előadásai között olyan aktuálisan fontos témák is helyet kaptak, mint a pártfogói tevékenység jelenlegi helyzete, a pártfogók beilleszkedése, illetve a bírák és az ügyészek pártfogóknak szánt tanácsai. A kétnapos rendezvényen a szakemberek pártfogolti vallomásokat is hallhattak.

Hafenscher Csaba Zoltán bv. ezredes, gyulai intézetparancsnok összegző beszédében elmondta: a konferencia a helyiek számára is sok új információval szolgált. Hozzátette: elsősorban az ügyészekkel, a bírókkal és a pártfogoltakkal folytatott párbeszéd szolgált újdonságokkal.


Címke:   Gyula pártfogó felügyelet tapasztalat konferencia