Kutyák is segítenek a raboknak

Szerző: Fotó: Simon Tamás / Heves Megyei Hírlap Online

Link: http://www.heol.hu/heves/kozelet/kutyak-is-segitenek-a-raboknak-643319

Dátum: 2015.12.17.
Kutyaterápiás foglalkozás-sorozaton vehetnek részt a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai a Mondj Mancsot Egyesületnek köszönhetően.

A nemrég kezdődött projekt során heti egy alkalommal öt kutyát szállít az egyesület a bv. intézetbe, ahol kétórás foglalkozáson az elítéltek megismerkedhetnek a kutyanevelés alapjaival, a kutyakommunikációval – tájékoztatott a megyeszékhelyi bv. intézet.

Közölték: a tanulási folyamat alatt nagyon szoros, bensőséges kapcsolat alakul ki kutya és kiképző gazda között. Az ebekkel való munka nagyfokú önfegyelmet, tudatosságot igényel. A fogvatartottak megtanulnak szelíden bánni egy rájuk bízott élőlénnyel, félretéve minden agressziót. Az effajta fejlesztés nagyban hozzájárul az intézmény belső nyugalmához, a napi munkavégzéshez is.

Megtudtuk: a kutyás terápia világszerte számos bv- intézetben bizonyította, hogy hatékonyan tudja segíteni a problémás viselkedésű személyeket a másokkal való kommunikációban, jobban tudják uralni indulataikat. A gyógyító eljárás jó eséllyel pozitív és tartós eredményt hozhat a fogvatartottak magatartásában, a társadalomba való visszailleszkedésüket is elősegítheti.

Címke:   Eger kutyaterápia projekt együttműködés