Madárlakásokat ajánlottak fel a Csillag fogvatartottjai Szegednek

Szerző: Szekeres Tamás, Fotó: Gémes Sándor / szegedma.hu

Link: http://szegedma.hu/hir/szeged/2015/12/madarlakasokat-ajanlottak-fel-a-csillag-fogvatartottjai-szegednek.html

Dátum: 2015.12.17.
Harmincöt madárszállást kapott a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a Szegedi Fegyház és Börtön fogvatartottjaitól, akik egy pályázat keretein belül végeztek el egy faipari szerelő tanfolyamot, ennek vizsgamunkái voltak a madárlakok.

Csütörtök délelőtt adták át a a jóvátételi program keretein belül a Csillag fogvatartottjai Makrai Lászlónak, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. igazgatójának a nyári két hónapos faipari szerelő tanfolyam után készült madárlakásokat egy zenés műsor mellett. “A fogvatartottak teljes foglalkoztatása a célunk, hogy megtanulják értékelni a munkát, ez a legfontosabb feladata a büntetés-végrehajtásnak” – mondta el Tikász Sándor bv. dandártábornok, intézetparancsnok. Kiemelte, hogy a Csillag és a város ilyen jellegű együttműködése nem új keletű, hiszen az elmúlt években volt rá példa, hogy fogvatartottak gyűjtöttek pénzt gyermek-egészségügyi intézményeknek a kis betegek játékaira, kórházak, közintézmények díszítésére képeket festettek, rajzoltak.

“Még vizsgáljuk a helyszíneket, hogy hová helyezzük ki a madárlakásokat, ugyanis nem mindegy, hogy hová kerülnek, az égtájat, a fa fajtáját, a lak magasságát és a környezetet is figyelembe kell venni” – fejtette ki Makrai László. Minél hamarabb el kell helyezni a madárlakokat, hogy a madarak megtanulják, hogy hol van, még a téli időszakban, a fiókaköltés előtt, majd a madarak igényeihez igazodó lakok egész évben kint maradnak. Makrai László köszönetét fejezte ki a Csillag felé, hangsúlyozta, hogy örömmel vették az adományt.

Címke:   Szeged jóvátételi program szabadidő reintegráció