Fogvatartottak ajándékozták meg a gyerekeket

Szerző: KaG / HírTV

Link: http://hirtv.hu/ahirtvhirei/fogvatartottak-ajandekoztak-meg-a-gyerekeket-1320549

Dátum: 2015.12.23.
Gyermekjátékokat adományoztak a balassagyarmati kórház gyermekosztályának a városban működő büntetés-végrehajtási intézet fogvatartottjai.

A százezer forint értékű ajándékokra a börtönlakók adták össze a pénzt. A balassagyarmati fegyház és börtön fogvatartottai év közben is többször gyűjtenek jótékony célra. Többségük ugyanis dolgozik börtönbüntetésének ideje alatt, és keresete egy részét felajánlja. A karácsonyi gyűjtésben a fogvatartottak több mint kétharmada vett részt.

„Jómagam is családos apa vagyok, és nagyon sokan ilyenkor, az ünnepek alatt a családos apák, akik bent vannak amikor haza telefonálnak, az első kérdésük az, hogy »Gyermekem, minden rendben van? Nem vagy beteg?« És ha belenézünk itt a gyerekek szemébe, nem is kell nagyobb motiváció ennél” – mondta Kapás Pál.

A nógrádi város kórháza már évek óta együttműködik a büntetés-végrehajtási intézettel. A gyermekosztály falait például azok az alkotások díszítik, amelyeket a börtön fogvatartottai festettek.

„Gyakran jönnek hozzánk különböző szervezetek gyűjtéssel, és több egyéb támogatónk is van, de az ennyire szívből jövő támogatás ritka a 21. század elején” – mondta Bauer Viktor, a Kenessey Albert-kórház osztályvezető főorvosa.

Az adományozásnak a gyermekek örömén túl terápiás célja is van: az elítéltek egyfajta lelki jóvátételként gyakorolják a jótékonykodást, ettől is azt remélve, hogy könnyebben megy majd a társadalomba való visszatérésük büntetésük lejárta után.

Címke:   Balassagyarmat adomány karácsony jóvátétel