A karácsony még a raboknak is karácsony

Szerző: Kereki Gergely, Fotó: Mocsári László / MINap Online

Link: http://minap.hu/cikkek/karacsony-meg-raboknak-karacsony

Dátum: 2015.12.25.
A karácsony mindenkinek karácsony. Így van ez azokkal is, akik szeretteiktől távol, a büntetés-végrehajtási intézetekben töltik az ünnepeket. A Fazekas utcai intézményben hatodik alkalommal tartottak ünnepi műsort a fogvatartottak, akik az előadás után családtagjaikkal tölthettek egy órát.

Mikulás-, manó- és rénszarvasjelmezt öltöttek magukra a fogvatartottak a megyei büntetés-végrehajtási intézetben. Márton Tamás hét hónapja került a rácsok mögé. Azért jelentkezett a szerepre, hogy ezzel örömet szerezzen családtagjainak, és találkozhasson kisgyermekével.

– Én vagyok a télapó, a Mikulás. Úgyhogy a nevelőnő segítségével gyakoroltunk sokan. Azt hiszem, tizennégyen vagyunk benne. És elég sokat próbáltunk, hogy ez létrejöjjön, s hogy jól menjen minden.

Az ünnepséget hatodik alkalommal rendezték meg. A jó magaviseletű rabok kaptak szereplési lehetőséget.

– Az lenne a jó, az lenne kívánatos, ha szinte mindenki részt vehetne rajta – mondta Joó László, a B-A-Z Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka. – Értelemszerűen a hely, a lehetőség, az egyéb előírások ezt nem teszik lehetővé. És a kiválasztás azon múlik, hogy az, aki az éven a legjobban dolgozott a munkahelyén, a legjobb magatartást tanúsította, az kapja meg ezt a lehetőséget.

Idén a Mikulás házába kalauzolták a vendégeket. A gyerekeket ajándékcsomagokkal is megjutalmazták. Ezután a rabok egyórás beszélőn vehettek részt szeretteik körében.


Címke:   Miskolc karácsony kapcsolattartás ünnepség