Fogvatartottak karácsonya

Szerző: Reggeli Újság

Link: http://www.reggeliujsag.ro/fogvatartottak-karacsonya/

Dátum: 2015.12.30.
Karácsony alkalmából a nagyváradi börtön elítéltjei közmunkavégzés során megkeresett jövedelmüket ajánlották fel ajándékként a fővárosi Colectiv klubban bekövetkezett tűzeset áldozatait gyászoló hozzátartozók megsegítésére.

Az összegyűlt pénzből emellett élelmiszercsomagokat is vásároltak szegény gyermekeknek. Az adakozás egy átfogó jótékonysági program részét képezte, melynek során arra bátorították a rabokat, hogy saját lelki örömük érdekében adakozzanak a rászorulóknak.

A fogvatartottak karácsonyának keretében kiállítást nyitottak a rabok kézműves termékeiből, majd kántálókat fogadtak azok a rabok, akiket egyébként az ünnepek alkalmából nem látogatott volna meg senki, a családos elítéltek pedig találkozhattak gyermekeikkel, hozzátartozóikkal – ez volt a fegyintézet vezetőségének karácsonyi ajándéka az elítéltek irányába, akik különösen ünnepek alkalmával nagyon sérülékenyek.

A szenteste folyamán a fegyintézet zárt televíziós hálózatán közvetítették a román nyelvű liturgiát, és számos karácsonyi hagyományokkal kapcsolatos felvételt is közösen nézhettek meg a rabok.

Címke:   karácsony ünnep adomány Nagyvárad Románia