Az orosz igazságügyi miniszter megtiltotta a káromkodást a vizsgálati fogdákban

Szerző: Interfax / Magyar Idők

Link: http://magyaridok.hu/kulfold/az-orosz-igazsagugyi-miniszter-megtiltotta-a-karomkodast-a-vizsgalati-fogdakban-297955/

Dátum: 2016.01.14.
Az orosz vizsgálati fogdákban ülőknek mostantól tilos a káromkodás, és nem használhatják a börtönzsargont sem az egymással és a fogdaőrökkel folytatott érintkezésben – közölte az Interfax orosz hírügynökség csütörtökön a hivatalos orosz jogtárban közzétett igazságügyi miniszteri utasításra hivatkozva.

Az utasításban az olvasható, hogy „az őrizetbe vett személyeknek tilos más személyekkel való érintkezésben a káromkodó, a fenyegető, a sértő vagy a rágalmazó kifejezések és a zsargon használata”. Cserében viszont bővült azoknak a szükségleti tárgyaknak a listája, amelyeket az őrizetesek maguknál tarthatnak a fogdákban.

Anatolij Rudin, az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat helyettes-vezetője már két évvel ezelőtt nyilatkozott arról: a hatóság célul tűzte ki, hogy a börtönőrök szótárából kigyomlálják a bűnözők közegében használt zsargont. „Azt kérem, hogy munkatársaink az orosz nyelvet beszéljék, ne pedig zsargonban fejezzék ki magukat” – mondta Rudin, és hozzáfűzte, hogy különösen a büntetés-végrehajtásban dolgozóknak „kell saját szintjükre emelniük az elítélteket, nem pedig leereszkedni az övékre”. Ez elsődlegesen a börtönigazgatók személyzeti és oktatási ügyekért felelős helyetteseinek és a pszichológusoknak a feladata – adta értésre.

Címke:   káromkodás fogda tiltás miniszter Oroszország