Egyesült Királyság: A leeds-i önkéntes központ 'Adj időt' projektje

Szerző: JIVE

Link: https://drive.google.com/file/d/0B3A-LMQXTLqcbEdHLUU0TTJINGFzS2Rlb3haaDc5TjUyRXdz/view?pref=2&pli=1

Dátum: 2016.01.23.
A JIVE (Önkéntesek a büntető igazságszolgáltatás területén Európában - Justice Involving Volunteers in Europe) legfrissebb hírlevelének egyik börtönügyi írása.

A leeds-i önkéntes központ 2013 májusában indult “Adj időt” projektjét 2019-ig a Big Lottery Fund szponzorálja két nyertes támogatási pályázat keretében. Amióta 2013-ban létrehoztuk önkéntes központunkat Leeds-ben, az önkéntesek és szervezetek közötti közvetítő szerepünk nagy mértékben nőtt. Rengeteget konzultáltunk partnereinkkel, önkénteseinkkel, kutatókkal és fogvatartottakkal, hogy olyan projektet hozzunk létre, amely a lehető legjobban illeszkedik a női, férfi és fiatal fogvatartottak és őrizetben lévők igényeihez. Sikerült bevonnunk, és aktívan támogatunk olyan önkénteseket, akiket eddig visszatartott a fogvatartottakkal való foglalkozás társadalmi stigmatizációja, a készségek vagy éppen az önbizalom hiánya a velük való önkénteskedéstől.

A program jelenleg négy embernek ad munkát és amellett, hogy személyreszabott önkéntes segítséget nyújt négy yorkshire-i börtön fogvatartottjainak, létrehozója és elindítója egy önkéntes központok közötti együttműködésnek, amely a fogvatartottakkal való önkénteskedést nehezítő akadályok leküzdésére irányul.

Néhány, az elmúlt két év során elért eredményünk:

637 fogvatartott és elítélt jutott intenzív önkéntes segítséghez és tanácsadáshoz.

Önkénteseink 100 %-a számolt be arról, hogy javult a munkaerő-piaci helyzete, általános közérzete és társadalmi beilleszkedésük is javult a munka által.

Országszerte 10 önkéntes központ vette át modellünket, Skóciától egészen Isle of Wight-ig.

60 volt elítélt vehetett részt “bevezetés az önkénteskedésbe” képzésünkön.

Több információ az Adj Időt oldalán található, vagy érdeklődjön Gary Blake-től emailben.

Címke:   önkéntesség projekt képzés Anglia JIVE