Cipők a börtönből

Szerző: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet / Heves Megyei Hírlap Online

Link: http://www.heol.hu/heves/kozelet/cipok-a-bortonbol-651006

Dátum: 2016.02.12.
Hatvanórás cipőfelsőrész-készítő tanfolyamon vehettek részt az elítélt nők a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben.

Tizenhét női fogvatartott vehetett részt a büntetés-végrehajtás gazdasági társasága, az Ipoly Cipőgyár Kft. szervezésében megvalósuló hatvanórás cipőfelsőrész-készítő tanfolyamon a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben.

A képzést Balog Lajos, a cég korábbi üzemvezetője tartotta, aki 1987-től 2006-ig dolgozott az Ipoly Kft. egri fióktelepénél.

Az oktatások során a résztvevők megismerkedhettek a cipőfelsőrész-készítés alapfogalmaival, a gyakorlati órák során pedig gépismereti tapasztalatokra tehettek szert. Kipróbálhatták a serfoló-, kapcsozó-, ringliző-, valamint a tűzőgépek több típusát.

A nemrégiben tartott záróvizsgán tizenheten tettek sikeres vizsgát, közülük négyen kiváló eredménnyel. A megmérettetés egy írásbeli tesztből, valamint gyakorlati vizsgából állt. A résztvevők a sikeres vizsgát követően, a tanfolyam elvégzéséről tanúsítványt vehettek át.

Megtudtuk: az egri bv. intézet fontosnak tartja, hogy a szabadulás előtt álló fogvatartottak olyan szakmával rendelkezzenek, amellyel a börtönfalakon kívül el tudnak majd helyezkedni. Szabadulásukat követően, piacképes szakmájuk birtokában, nagyobb lehetőségük lesz a társadalmi beilleszkedésre.


Címke:   Eger tanfolyam oktatás reintegráció