Fegyőrre támadt egy kecskeméti rab

Szerző: 24.hu

Link: http://24.hu/belfold/2016/03/08/fegyorre-tamadt-egy-kecskemeti-rab/

Dátum: 2016.03.08.
Hamarosan bíróság elé állítanak egy kecskeméti férfit, aki rátámadt egy fegyőrre tavaly márciusban. Hivatalos személy elleni erőszak miatt emeltek vádat ellene.

A 48 éves férfit március 25-én szállították kórházba a kecskeméti börtönből. Míg várakoztak, a megbilincselt fogvatartott folyamatosan sértegette kísérőit. Miután az orvos megvizsgálta, többszöri utasításra sem volt hajlandó felállni a vizsgálóasztalról, ezért a bv-sek kikísérték a folyosóra. Elindultak vele az autóhoz, ám a férfi megragadta az ajtót és közölte, hogy ő innen nem megy sehova. Az egyik fegyőr fejtette le a kezét a rácsról, mert nem volt hajlandó elengedni.  A vádlott eközben megragadta a pulóverét, és ezt sem eresztette el. A fegyőr elgáncsolta a férfit és a földre vitte, ám elvesztette az egyensúlyát és ráesett a rabra. A fogvatartott belerúgott, emiatt a bv-s tára lerepült az övéről. Még ezután is agresszívan viselkedett, de végül sikerült ártalmatlanná tenniük.

A férfi szabadlábon várja a tárgyalást, felfüggesztett börtönbüntetést indítványoztak vele szemben – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Címke:   erőszak támadás biztonság kockázat elhárítás