Bizalom a büntetés-végrehajtásban

Szerző: Fotó: Almássy Aurél / Mix Online

Link: http://www.mixonline.hu/Cikk.aspx?id=122784

Dátum: 2016.03.11.
A közelgő nemzeti ünnep alkalmából központi ünnepséget tartott a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet színháztermében. Csóti András bv. altábornagy, országos parancsnok ünnepi beszéde után elismeréseket és kitüntetéseket is átadott a kiváló szolgálatot teljesítőknek. Regös Istvánt, a MIX Magazin alapító főszerkesztőjét a Bv. Szolgálatért Emlékplakett Ezüst Fokozatával tüntette ki.

Az ünnepséget Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok helyettese nyitotta meg, emlékeztetve arra, hogy a nemzet felemelkedése csakis közös akarattal valósulhat meg, s március tizenötödikének ezt az örökségét ápolni kell. Utalt arra is, hogy az ünnep alkalmából kitüntetett bv. dolgozók fegyelmezett, elkötelezett munkájukkal hozzájárultak a büntetés-végrehajtás eredményes tevékenységéhez és ezzel a mai elismerésekkel példát mutatnak a többieknek is.

A megnyitó után a Készenléti Rendőrség fúvószenekara adott ünnep műsor, melyet főleg negyvennyolcas indulókból állítottak össze.

Csóti András bv. altábornagy  azzal kezdte ünnepi beszédét, hogy ami 1848. március 15-én történt, az maga a magyar élet, a magyar történelem. Idézett egy régi kínai mondást, mely arra ösztönöz, hogy Élj érdekes időket! Márpedig mi is érdekes időket élünk, amikor is a büntetés-végrehajtásban dolgozni még nagyobb fegyelmet, elkötelezettséget igényel. Utalt arra, hogy megszületett a bv. kódex, amelyben a büntetés-végrehajtásban dolgozók maguk alakíthatták ki tevékenységük kereteit, és amivel hosszú távra tervezhetők a szakmai pályák is. - A szakmai kihívásokra szakmai válaszokat kell adni - mondta Csóti András arra utalva, hogy a bv. többletfeladatokat kapott. - Ezek a többletfeladatok bizalmat jelentenek az ország vezetése részéről, s ez a bizalom egyedülálló a magyar büntetés-végrehajtás történetében. Felértékelődött a rendészeti tevékenység - tette hozzá az országos parancsnok, aki megjegyezte azt is, hogy a büntetés-végrehajtás elkövetkező száz évét alapozhatják meg, ami nagy felelősséget jelent, és mindezt abban a hitben és egységben kell elvégezni, amely hit és egység március tizenötödikén is megnyilvánult.

Csóti András azzal adott át kitüntetéseket és elismeréseket, hogy a kitüntetettek Magyarország egyik legszebb ünnepén vehetik át az elismerést szolgálataikért. Az elismeréseket, a kitüntetéseket, az ajándéktárgyakat nagyon sok tiszthelyettes is átvehette kimagasló szolgálatáért. A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka a Bv. Szolgálatért Emlékplakett Ezüst Fokozatával tüntette ki Regös Istvánt, a MIX Magazin alapító főszerkesztőjét azért a munkáért, mellyel a MIX Magazin szerkesztőségének munkatársaival együtt a büntetés-végrehajtás munkájának rendszeres bemutatására vállalkozott.

Címke:   bv. szervezet személyi állomány központi ünnepség