Rabok építenek majd utat a határnál

Szerző: Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI / Origo

Link: http://www.origo.hu/itthon/20160406-9-3-milliardbol-vilagitjak-ki-a-hatarkeritest.html

Dátum: 2016.04.06.
Alig egy hónapja még kétmilliárd forinttal kevesebb pénzről beszélt a belügyminiszter. Mostanra az is kiderült, hogy a kerítésépítéshez hasonlóan ebben a munkában is részt vesz a büntetés-végrehajtás.

Pintér Sándor március 9-én, a migrációs válsághelyzet bejelentésekor közölte, hogy utakat építenek a magyar–szerb határra felhúzott kerítés mentén, egyes területeken pedig ki is világítják a határzárat. Minderre azért van szükség, hogy a kerítésen átjutó határsértőket minél gyorsabban elfoghassák. A belügyminiszter akkor azt mondta, hogy a határőrizet megerősítése mintegy 7,3 milliárd forint pluszforrást igényel.

A Magyar Közlönyben frissen megjelent, szűkszavú kormányhatározat szerint a magyar–szerb határszakaszon építendő úgynevezett manőverút kivitelezéséhez és az áramellátás biztosításához a nemzetgazdasági miniszternek ennél jóval több pénzt, 9,35 milliárd forintot kell biztosítania a központi költségvetésből a büntetés-végrehajtás számára. Egyszerűsítve ez annyit tesz, hogy a kerítéshez vezető utakat és azok kivilágítását is rabok építhetik.

Címke:   migráció határzár munkáltatás útépítés